tiistai 8. huhtikuuta 2014

Post från finland <3


Vaknade till ett meddelande att det hade kommit fram ett paket till mej som måste lyftas upp på posten(som vanligt) för här finns inga adresser så det är annors lite svårt för posten att komma fram till dörren haha. Så cyklade just ca en halv timme i regnet för att söka detta paket men det var såå värt det! Nu sitter jag o smaskar i mej godis o surskorpor med avocado <3 naminaminami


+ idag är det troligen ingen skola för lärarn strejkar i hela landet så dagen kunde inte bli bättre 

Hoppas ni också har det braa! Besoss

2 kommenttia:

 1. Hej! Ska på utbyte och har funderat lite på Uruguay!! Din blogg har hjälpt mycket men har ennu några frågor! Var använder man för sorts kläder där, vad kommer att behövas tas med? Hur mycket kläder hade du med när du for, har du köpt mycket nya kläder där? Behöver man jackor eller tjockare kläder alls? Kunde du bra spanska när du for dit, tar det länge förrän man kan börja prata spanska? Din blogg är super!! Kram

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooii va glad ja blir av att höra att nån vill fara ti Uruguay!! kan säga att de e de bästa valet du kan göra :D Här är största delen av mänskorna hemskt modeinriktade som man säkert också kan ha sett på bilderna som jag har publicerat.. Mänskorna använder mest helt basic kläder. Det beror ju sen också helt på vilken del av Uruguay man hamnar till (lande/strand/montevideo). Men int någå som sku vara superchockande jämfört med finland. (Vissa skolor har uniform men i min skola är ända regeln att man inte får ha shorts eller topp)
   När jag for visste jag inte helt hurdant klimatet och temperaturen skulle vara men hade hört av gamla utbyteselever att det kan vara kallt och att det lönar sig att ta med en tjock jacka och yllesockor. För temperaturen på vintern kan sjunka ända till 0 och dessutom finns det inte värmning inne i alla husen(och skolan) som i Finland.. T.ex. i mitt hus på vintern blir det helt lika kallt inne som ute ungefär. Jag hade med mej en stor kappsäck som fick väga högst 23 kg så hemst mycket kläder rymdes nog inte med.. Sen hade jag SOMTUR en ganska tjock vinterjacka och tjock halsduk med mej i hanbagaget som räddade mej de första månaderna och som ja nu ska börja ta i bruk igen till vintern.
   Ibland har jag köpt kläder om jag behövt någå speciellt men här är alla kläder JÄTTEDYRA! lovar att det t.o.m. är dyrare än i Finland så tänk inte på att ta med så lite som möjligt för att shoppa här.

   Jag hade läst 3 år spanska före jag åkte så lärde mej lätt på några månader men flera av de som åkte hade inte läst alls spanska och det ända dom kunde säga var "hola" ungefär. Då kan det vara lite svårare att lära sig men det ända sättet att lära sig är att våga försöka prata spanska och undvika engelska. (I vissa städer kan inte ens någon prata engelska som egentligen bara är bättre för då lär man sig snabbare). Skulle ändå säga att ju mera du kan före du åker desto bättre för att sedan anpassa sig till allting (det nya landet/staden/familjen/vännerna). Sen pratas här en spanska son är lite annorlunda än i spanien men det lär man sig snabbt!

   Vitsi så rolit o svara på sånhäna frågor!! om du har mera frågor så fråga gärna :)
   Känner jag dej? får man fråga vem du e? haha. Kraam

   Poista