torstai 3. huhtikuuta 2014

BackToSchool


Eka biisi kivaa musiikkia täällä jota rakastan ja toka uruguaylain yksi tunnetuimmista bändeistä (La Vela Puerca) joka on enemmän rokkia ja tosi suosittua täällä.

Koulut siis alkoivat taas kymmenes maaliskuuta (4kk kesäloman jälkeen) ja olin käynyt pari viikkoa aikaisemmin jo ilmoittamassa itseni lukioon 6to Medicina luokalle jossa siis jatkavat samat luokkalaiset viimevuoden 5to Biologia luokalta. Ekan viikon jälkeen kumminkin jo tylsistyin aika paljon koska meiilä ei ollut yhtäkään ns. "kivaa" ainetta vaan pelkästään lukuaineita.. Parin päivän miettimisen jälkeen päätin kokeilla vaihtoa artistico(taide) linjalle jossa opiskellaan hauskempia aineita mutta oppilaita on vain 4 + minä.. haha. Tykkäsin kuitenkin paaljon enemmän ja päätin jäädä. Nyt mulla on siis aineina mm. tanssia, musiikkia, taidetta, teatteria ja jotain jossa kuulemma tullaan vaan katsomaan elokuvia :D. Ja näänhän mun vanhoja luokkalaisia kuitenkin koulussa ja vapaa-ajallakin.

Kun koulut alkoivat alkoivat tietenkin myös hyvät säät.. Mutta onneksi käyn koulua iltapäivällä joten aamulla ehtii mennä rannalle jos on hyvä sää :)

Joku päivä yritän ottaa pari kuvaa koulusta koska mulla ei ole yhtäkään teille näytettäväksi.. Saatte kattoa kivempia kuvia kuitenkin hehe:Viikonloppuisin ollaan tehty kaikkea kivaa kavereiden kanssa, ja juhlittu tietenkin!
Aiheesta toiseen.. Täällä tyypilliset ruokailuajat on aika erilaiset kun suomessa (mun perheessä kuitenkin enemmän suomen tapaiset). Aamupala syödään tietenkin aamulla kun herätään, ja lounas ehkä 12-14 aikaan riippuen päivästä. Sitten tulee isoin ero suomen ruokailuaikoihin verrattuna. Kuuden tai seitsemän aikaan pidetään "merienda" joka on siis jonkinlainen välipala. Merienda on tyypillisesti aika epäterveellinen ja syödään pikku leivonnaisia(biscochos), keksejä tai leipää marmeladilla tai ehkä juustolla ja kinkulla. Juodaan kahvia, kaakaota tai perinteellisesti matea.
Illallinen syödään sitten ehkä kymmenen maissa tai joskus paljon myöhemminkin.. Mun kaverin luonna syödään melkein aina joskus 12 aikaan ja se on ihan normaalia(?!).

Tässä kuvia yhdeltä viimeisistä kesäpäivistä kun oltiin tean, barbin ja flon kanssa rannalla ja myöhemmin mentiin keskustaan panaderian(leipomon) kautta pitämään pikku merienda :)
 

Biscochos! noita on sekä makeita että suolaisia täytettyjä eri jutuilla

 Tea, Flo ja BarbiOnko jotain mistä haluisitte että kirjoittaisin? eroista suomeen tai jotain sellasta? haha. Koska mulle elämä täällä tuntuu jo niin normaalilta että ei ehkä tule edes mieleen mikä vosi olla kiinnostavaa tietää jos ei ole ollut täällä Antakaa ideoita niin yritän kirjoittaa jonkun vähän erilaisen postauksen!


Kommentoikaa mielellään niin saan ehkä vähän enemmän motivaatiota tähän bloggaamiseen :D Mulla ei ole nimittäin mitään hajua kuka tätä lukee mutta muistan itse että valitsin lähteä uruguayhin yhden löytämäni uruguay vaihtariblogin ansiosta!

CHAUUUU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti